My Example

Flying Bat DAFTAR SEGERA!! RUGI KALAU TIDAK JADI ANGGOTA KOGURU.

Smaller Default Larger

PERUTUSAN PENGERUSI

 

 

          Alhamdulillah setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan taufik dan hidayahNya Koperasi Warga Pendidikan Terengganu Berhad atau lebih dikenali sebagai Koguru kini mampu mengorak langkah untuk terus berkembang maju menjadi antara Koperasi kredit multi produk yang berjaya di negara ini.

 

          Orang bijak pandai menjadikan sesuatu cabaran yang dihadapi sebagai satu peluang untuk terus berjaya. Maknanya di sini kita tidak boleh lagi menggunakan lampu belakang untuk menyuluh. Koperasi perlu merangka perancangan yang holistik bagi mencapai pertumbuhan lebih mampan bagi mengekalkan prestasi kewangan yang utuh, disamping mempelbagaikan aktiviti berkaitan kewangan agar Koperasi tidak terlalu bergantung kepada sesuatu aktiviti sahaja.

 

          Bagi mengatasi masalah tersebut, idea kita perlulah mendahului masa, tindakan kita tidak boleh sama dengan masa kerana kebiasaannya kita akan ketinggalan. Orang yang bijak pandai menjadikan sesuatu cabaran yang dihadapi sebagi satu peluang untuk berjaya. Jadi di sini tindakan kita tidak boleh sama dengan masa kerana kebiasaanya kita akan ketinggalan.

 

          Akhir kata, saya ingin mengajak semua anggota memberikan idea dan pandangan jika ada bagi mempastikan Koperasi Warga Pendidikan Terenganu Berhad terus maju dan cemerlang sebagai payung bagi membolehkan semua anggota untuk berteduh di bawahnya.

 

‘Anggota Di Dahulukan, Koperasi Di Utamakan ‘

 

Sekian, Wassalam.

 

Pengerusi Kehormat

Koperasi Warga Pendidikan Terengganu Berhad

Submit to Facebook

Hubungi Kami

Koperasi Warga Pendidikan Terengganu Berhad

31, Tingkat Bawah, Wisma Koguru

Jalan Hiliran,

21000 Kuala Terengganu

Terengganu Darul Iman

E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Tel : 09-6221881 / 09-6228881 / 09-6264358

Agensi

     
 

Statistik Pelawat

4.png6.png7.png9.png8.png2.png
Hari Ini224
Bulan Ini4210
Total467982

Wednesday, 12 August 2020

Mutiara Kata